Project Info

Gaelscoil Éanna

Education

This project required the extension of a 1940s two-classroom school to create eight classrooms, an assembly hall and administration facilities. This extension was phased into three work phases while the school remained open. The awkward L-shaped site with its steep slope to the North became the generator of the organisational plan which uses a long circulation route to connect the new entrance point to the far-flung library by skirting the assembly hall. An upper floor was added to the existing building. The layout also prioritises south-facing play areas and views over the Suir estuary.

Date completed:2008
© 2018 dhb architects. All rights reserved. Site created by TrueOutput:
This site uses cookies to analyse website performance. Use of the site implies your consent.